MKB-koplopers en innovaties in de maritieme delta

De totale directe omzet in de Maritieme sector is € 26,3 miljard. Een belangrijk deel van deze omzet komt van de maritieme maakindustrie in de Rijndelta, Zuid-Holland. De flexibiliteit en innovatiekracht van het MKB zijn van groot belang voor de vernieuwingskracht in het maritieme cluster.

Om de kracht van de bedrijven en de hele Nederlandse sector uit te bouwen en te versterken, is de Maritieme Delta opgericht waarin alle regio-initiatieven verbonden en versterkt worden om de maritieme innovatiekracht van de Maasvlakte tot Gorinchem een impuls te geven.

Het rapport Maritieme MKB Innovaties is een overzicht van innovatieve MKB’ers binnen de maritieme sector in Zuid-Holland. Zogenaamde koplopers binnen hun vakgebied. Deze koplopers zijn benoemd in samenspraak met partners uit de Maritieme Delta. Alle MKB’ers in dit overzicht werken aan innovaties in de maritieme sector, variërend van de productie van aandrijvingen, 3d-modelering en afmeersystemen tot aan flow management.

Aan dit overzicht werkten mee; Scheepsbouw Nederland, IOD, Syntens, Da Vinci College en de Kennisalliantie.