Koningin Máxima lanceert nieuwe Regionale Ontwikkelings- maatschappij voor Zuid-Holland: InnovationQuarter

Op spectaculaire wijze is op 12 december in Lijm&Cultuur in Delft de nieuwe regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland aan het publiek gepresenteerd. Hare Majesteit Koningin Máxima heeft via een hologram presentatie de nieuwe naam onthuld: InnovationQuarter

Investeren en innoveren in Zuid-Holland

Het doel van InnovationQuarter is versterking van de concurrentiekracht van Zuid-Holland door innovatieve bedrijven te ondersteunen en te financieren. Kansen voor innovatie liggen vooral op de sterke sectoren zoals Clean Tech, Life Sciences & Health, Safety & Security, High tech en Hortitech. Een participatiefonds van €28 miljoen komt vanaf begin 2014 beschikbaar voor ondernemers in de regio.

Zuid-Holland is de economische motor van Nederland. De regio combineert het brein van de wetenschapper en het vernuft van de technoloog met de scherpte van de industrieel en de internationale blik van de wereldreiziger. Zuid-Holland barst van de bedrijvigheid en stimulerende activiteiten, wat stevig werd benadrukt tijdens het evenement van vandaag in het entrepreneurspanel met Yuri van Geest, Bernd Damme en Eline Vrijland-van Beest.

“Wij gaan er voor zorgen dat innovatieve bedrijven in Zuid-Holland alle mogelijkheden krijgen voor groei en ontwikkeling; zegt Rinke Zonneveld, directeur InnovationQuarter.

“We doen dat door vanuit verschillende sectoren bedrijven en publieke organisaties samen te brengen om kruisbestuiving te stimuleren. We gaan ook de regio Zuid-Holland internationaal sterker op de kaart zetten. Dat helpt bedrijven bij hun stappen over de grens en trekt innovatieve partijen van elders naar de regio. Hoe meer partijen Zuid-Holland op de radar hebben, hoe groter de dynamiek. En daarvan profiteren we allemaal”

InnovationQuarter integreert de organisaties: Kennisalliantie en SciencePort Holland per 1 januari 2014. Op termijn volgt aansluiting met de WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA). Nauwe samenwerking start met regionale clusterinitiatieven waaronder Clean Tech Delta, Medical Delta en The Hague Security Delta. Alle activiteiten zijn gericht op het gemeenschappelijke doel: versterken van de innovatie- en concurrentiekracht van Zuid-Holland.

www.innovationquarter.nl