ICT Programma

Uitkomsten workshop: Omscholen naar ICT, want daar liggen kansen!

Hoe kunnen we dé ‘ICT-er’ opleiden waar bedrijven nú behoefte aan hebben. Tijdens onze workshop op 3 oktober hebben we twee oplossingen gepresenteerd  aan een uitgebreid gezelschap van onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden. Wij hebben hen uitgedaagd om mee te denken hoe deze initiatieven in de regio van de grond kunnen komen.In het IT Performance House, bijvoorbeeld,  treedt het bedrijfsleven op als coach en zal de student  bedrijfsgericht werken aan zijn ICT kennis. Daarnaast presenteerden wij ‘ IamProgrez’, een serious game om studenten/scholieren vacature gericht op te leiden en te ontwikkelen. Door het vrijspelen van bedrijfsgerichte uitdagingen ontwikkelt de student de juiste vaardigheden en bouwt hij aan een waardevol CV die hem of haar een voorsprong geeft op de arbeidsmarkt. Beide initiatieven werden door de bezoekers enthousiast ontvangen en concrete vervolgafspraken zijn gemaakt om deze initiatieven regionaal van de grond te krijgen.

Wilt u hier meer over weten en/of meedoen, neemt contact op Jacqueline Schardijn, via Schardijn@kennisalliantie of 015- 2840487

Laatste stand van zaken: Dutch IT Delta

Dutch IT Delta werkt aan een sterk regionaal ICT-cluster in Zuid-Holland. Het cluster met meer dan 58.000 arbeidsplaatsen draagt flink bij aan onze regionale economie. Vanuit het programma Dutch IT Delta lanceren wij initiatieven waar het cluster omvraagt. Zo werken wij op dit moment aan meerdere arbeidsmarkt-initiatieven om de juiste ICT’ers op te leiden voor lokale bedrijven. Daarnaast vergroten wij de kansen van ICT in andere sectoren, door middel concrete projecten én het zichtbaar maken van de mogelijkheden die ICT en de ondernemingen bieden. Het aantal partners in de regio die Dutch IT Delta steunt groeit continu. Om u nog beter en sneller op de hoogte te houden van onze activiteiten, lanceren wij Dutch IT Delta / Chainels. Meer hierover weten? Zie hieronder:

Dutch IT Delta / Chainels

Wilt u de zichtbaarheid van uw ICT-bedrijf en producten/diensten vergroten?  En wilt u doorlopend op de hoogte gehouden van onze en andere ICT- bijeenkomsten, projecten die wij initiëren en de laatste ontwikkelingen? Binnenkort gaan wij alle partijen binnen de regio Zuid Holland de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van het communicatieplatform CHAINels.

CHAINels biedt een digitaal ondernemersblad, wij als Dutch IT Delta gaan hier berichten in plaatsen die relevant zijn voor de ICT-sector. U kunt teven ook  berichten plaatsen in het ondernemersblad in de vorm van: vraag/ aanbod, nieuws, events en alerts. CHAINels maakt raakvlakken voor samenwerking inzichtelijk aangezien er vanuit bedrijfsbelang wordt gecommuniceerd.

Meldt u kosteloos aan via: https://www.chainels.com/dutchitdelta

Graag wijzen we u nog op de volgende interessante evenementen:

-        Het tweede Nederlands-Russische ICT business event op 16 oktober in het WTC in Den Haag. Een mooie kans voor de regionale ICT sector.

-        Border Sessions, International Technology Festival, 14 november, Den Haag.