HBO Maritieme Delta voortvarend van start: de eerste match is gemaakt

HBO Maritieme Delta laat studenten Scheepsbouwkunde, Maritieme techniek, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek kennismaken met maritieme mkb-bedrijven via stages, duale projecten en traineeships. Het pilotproject van Scheepsbouw Nederland in samenwerking met Metalent en de Kennisalliantie werd gelanceerd tijdens het Navingo Maritime & Offshore Career Event op woensdag 10 april.

Match in maritiem

Maritieme bedrijven zijn voortdurend bezig met het verbeteren en vernieuwen van hun producten en diensten. Hierbij is de inzet van HBO-opgeleide medewerkers hard nodig, want juist HBO’ers combineren vakkennis met praktische vaardigheden, zijn creatief, communicatief en kunnen uitstekend samenwerken in teamverband. HBO Maritieme Delta versterkt de innovatiekracht van het mkb door de match tussen de bedrijven en hbo-studenten en afgestudeerden te faciliteren. Inmiddels is de eerste match al gemaakt en zal een HBO-student in september beginnen met een uitdagende en innovatieve stage! Binnenkort verwachten we meer matches bekend te kunnen maken.

Deze pilot maakt deel uit van het programma ‘Maritime Delta’ dat de Kennisalliantie samen met de bedrijven, kennisinstellingen en overheden rondom de maritieme sector heeft geïnitieerd. Na afronding van de pilot nemen Scheepsbouw Nederland en Metalent de matchingactiviteiten over.

Meer informatie

Indien u geïnteresseerd bent in HBO Maritieme Delta, neem dan contact op met Margriet Torpstra, via E: mto@scheepsbouw.nl of met Metalent via E: info@metalent.nl of T: 0180 64 54 55. Of bezoek http://www.metalent.nu/hbomaritiemedelta/.